2021-12-15 10:59:46• hírek • Bede Emőke

A legszegényebb családok javára indítottak adománygyűjtő kampányt

A karácsony néhányaknak a fenyő- és süteményillattal betöltött otthont jelenti, ahová jó megérkezni az ünnepi mise után, másoknak inkább a finom falatoktól roskadozó ünnepi asztal képét hozza elő, mely mellett órákon át beszélgethet a család, s vannak olyanok is, akik leginkább az ajándékozás izgalma és öröme miatt várják a szentestét. Vannak azonban – nem is kevesen – olyanok, akiknek a karácsony csak egy újabb ünnep, mely a hétköznapokat is megkeserítő szegénységre emlékezteti őket.

Annak érdekében, hogy a társadalom perifériájára szorult, mélyszegénységben élő családok asztalára is kerüljön elegendő és megfelelő minőségű étel, Godzsa Zsolt megyei tanácsos, roma referens a jelenlegi pandémiás helyzet ellenére is úgy döntött, adománygyűjtő akciót szervez.


"Kedves barátaim, immáron hagyománynak számít, hogy minden év végén karácsonyi adománygyűjtést szervezünk szegény, rászoruló családoknak, és ezáltal együtt csodát varázsolunk a legszegényebb gyerekek számára, hogy boldoggá vagy legalábbis elviselhetővé tegyük számokra a legszentebb ünnepünket, Urunk Jézus Krisztus megszületését, a karácsonyt! Már többször is jelesre vizsgáztunk emberségből és megmutattuk, hogy közösen együtt csodákra vagyunk képesek minden évben. Ezért a szeretetünnep szellemében, félretéve mindenféle megítélést, kérek mindenkit, hogy lehetősége szerint segítsen, hogy együtt boldoggá tudjuk tenni, ezen emberek és gyerekek életét, még ha csak egyetlen napra is!" - írta felhívásában a referens, aki 2018-ban a tasnádszántói, 2019-ben a piskolti, 2020-ban pedig az ákosi közösség ünnepét tette szebbé az adományok révén.


Mindazok, akik támogatnák e karitatív kezdeményezést, élelmiszert vagy egy tetszőleges pénzösszeget is felajánlhatnak – utóbbit értelemszerűen élelmiszer-vásárlásra fogják fordítani. Arról pedig, hogy az adomány valóban jó helyre jutott, a közösségi oldalon lehet majd meggyőződni, hiszen az akció szervezői fényképes és videós formában is dokumentálni szokták az ajándékcsomagok átadását.


További részleteket az adománygyűjtéssel kapcsolatban a 0743924107-es telefonszámon, Godzsa Zsolttól lehet kérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: